top of page

MAAILMANSELITYS-FESTIVAALI

Maailmanselitys-festivaali on Suomen taiteellisen metsäteatterin järjestämä kunnianhimoinen ja samalla lämminhenkisen kotikutoinen taidefestivaali. Festivaali järjestetään jo neljännen kerran nyt syksyllä 2019. Se tapahtuu eri puolilla Enon kylää, Pohjois-Karjalassa. Poikkeuksellisesti tänä vuonna festivaali vierailee myös Joensuun kaupungissa.

Festivaali jatkaa Suomen taiteellisen metsäteatterin linjaa kysymällä meiltä kaikkein tärkeimpiä ja vaikeimpia kysymyksiä. Mihin sinä uskot? Miten tulisi elää? Keskeisiä aiheita ovat suurimmat ihmisessä vaikuttavat voimat, ilo, kärsimys, usko, kuolema ja maisema. Festivaaliohjelma koostuu vuosittain vaihtelevasti esityksistä, taiteilijatapaamisista, työpajoista, näyttelyistä, lukudraamoista, musiikista, elokuvista ja luennoista. Jokaiselle Maailmanselitys-festivaalille kutsutaan muun ohjelman lisäksi myös oma festivaalitaiteilija, joka toteuttaa osana festivaalia oman Maailmanselitys-esityskokonaisuutensa. Tämän vuoden festivaalitaiteilija on rakastettu näyttelijä Sinikka Sokka yhdessä säestäjänsä säveltäjälegenda Eero Ojasen kanssa. Koko festivaaliohjelman löydät täältä.

Harpatinharjulla saa tapahtuman aikana yöpyä ja iltaisin festivaalikansa kokoontuu syömään ja viettämään iltaa yhdessä, tulet palavat ja keskustelut jatkuvat läpi yön. Festivaaliohjelman välissä käydään lähirannoilla uimassa, syödään eväitä ja nukutaan päiväunia. Tarkoituksena on tuoda ihmisiä yhteen, samaan maisemaan, luontoon ja kylänraitille, muistamaan, löytämään ja kohtaamaan.

Festivaalia järjestetään epäsäännöllisissä sykleissä, vaihtelevan pituisena. Pääsääntöisesti festivaalivuodet vuorottelevat esitystoiminnan kanssa; kun jonakin vuonna järjestetään Maailmanselitys-festivaali, ei Suomen taiteellinen metsäteatteri pääsääntöisesti toteuta samana vuonna uutta ensi-iltaa. Joinakin vuosina pidätämme oikeuden myös vain levätä tai tehdä jotakin ihan muuta, tällöin ei järjestetä festivaalia tai minkäänlaista esitystoimintaa.

Historian neljäs Maailmanselitys-festivaali järjestetään 18. - 20.10.2019. Lämpimästi tervetuloa!

bottom of page