SUOMEN TAITEELLINEN METSÄTEATTERI

Suomen taiteellinen metsäteatteri on vuonna 2013 perustettu vapaa teatteriryhmä. Metsäteatteri valmistaa taiteellisesti kunnianhimoisia esityksiä uusiin teatteritiloihin, maamme rajaseuduille. Ryhmän tarkoituksena on synnyttää henkistä, ruumiillista ja taiteellista vastaliikettä; liikettä pois kaupungeista ja kasvukeskuksista, liikettä väärään suuntaan, liikettä takaisin maisemaan.

Suomen taiteellinen metsäteatteri koostuu nuorista teatterialan opiskelijoista ja ammattilaisista. Teatteri valmistaa epäsäännöllisen säännöllisesti omia ensi-iltoja. Metsäteatterin taiteellisena johtajana ja koollekutsujana toimii Esa-Matti Smolander.

Kesällä 2013 toteutettu Anton Tšehovin Vanja-eno oli Suomen taiteellisen metsäteatterin ensimmäinen ensi-ilta. Metsäteatteri palkittiin Vanja-eno -esityksestä Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan Kulttuuriteko-tunnustuspalkinnolla. Vanja-enon jälkeen ensi-iltansa ovat saaneet Anton Tšehovin Kolme sisarta ja Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljekset.

Metsäteatteri järjestää myös, niin ikään säännöllisen epäsäännöllisesti, Enon kylällä, Pohjois-Karjalassa Maailmanselitys-festivaalia, joka kokoaa tavallista esitystoimintaa laajemmin yhteen kiinnostavaa ja omaehtoista taidetta. Kaikkien aikojen neljäs Maailmanselitys-festivaali järjestetään tänä syksynä 18. - 20.10.2019.

Suomen taiteellisen metsäteatterin toimintaa ovat tukeneet Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto, Aino ja Olla Teräsvuoren Säätiö, Helsingin kaupungin Kulttuurikeskus, Joensuun kaupungin kulttuuritoimi ja Teaterstiftelsen Vivicas Vänner.

Seuraa Suomen taiteellisen metsäteatterin toimintaa ja lue uusimmat kuulumiset täältä.