top of page

SUOMEN TAITEELLINEN METSÄTEATTERI

Suomen taiteellinen metsäteatteri on vuonna 2013 perustettu vapaa teatteriryhmä. Metsäteatteri valmistaa taiteellisesti kunnianhimoisia esityksiä uusiin teatteritiloihin, maamme rajaseuduille. Ryhmän tarkoituksena on synnyttää henkistä, ruumiillista ja taiteellista vastaliikettä; liikettä pois kaupungeista ja kasvukeskuksista, liikettä väärään suuntaan, liikettä takaisin maisemaan.

Suomen taiteellinen metsäteatteri koostuu nuorista teatterialan opiskelijoista ja ammattilaisista. Teatteri valmistaa epäsäännöllisen säännöllisesti omia ensi-iltoja. Metsäteatterin taiteellisena johtajana ja koollekutsujana toimii Esa-Matti Smolander.

Kesällä 2013 toteutettu Anton Tšehovin Vanja-eno oli Suomen taiteellisen metsäteatterin ensimmäinen ensi-ilta. Metsäteatteri palkittiin Vanja-eno -esityksestä Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan Kulttuuriteko-tunnustuspalkinnolla. Vanja-enon jälkeen ensi-iltansa ovat saaneet Anton Tšehovin Kolme sisarta ja Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljekset.

Metsäteatteri järjestää myös, niin ikään säännöllisen epäsäännöllisesti, Enon kylällä, Pohjois-Karjalassa Maailmanselitys-festivaalia, joka kokoaa tavallista esitystoimintaa laajemmin yhteen kiinnostavaa ja omaehtoista taidetta. Kaikkien aikojen neljäs Maailmanselitys-festivaali järjestetään tänä syksynä 18. - 20.10.2019.

Suomen taiteellisen metsäteatterin toimintaa ovat tukeneet Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto, Aino ja Olla Teräsvuoren Säätiö, Helsingin kaupungin Kulttuurikeskus, Joensuun kaupungin kulttuuritoimi ja Teaterstiftelsen Vivicas Vänner.

Seuraa Suomen taiteellisen metsäteatterin toimintaa ja lue uusimmat kuulumiset täältä.

bottom of page