top of page

OHJELMISTO

Esitykset ja muut ohjelmanumerot tapahtuvat Enon kylällä (postinumero 81200), kunkin esityspaikan tarkempi katuosoite ohjelmakuvauksen yhteydessä. Poikkeuksellisesti tänä vuonna perjantain ohjelma tapahtuu Joensuun kaupungissa (postinumero 80110).

PERJANTAI 18.10.

18:30 / FESTIVAALIN AVAUS
Juhlajuomaa tarjolla Joensuun kirkon (Papinkatu 1 B) portailla. Näyttelijä Simo Kuusterä tanssii perinteisen ampiaistanssinsa.

19:00 / JOOSE KESKITALO

Tätä on odotettu! Yksi Suomen kiitetyimmistä ja omaleimaisimmista laulaja-lauluntekijöistä saapuu vihdoinkin Maailmanselitys-festivaalille! Joose Keskitalon vähäeleinen ja orgaaninen musiikki avaa tämän vuoden festivaalin, syysilta pimenee, kynttilät palavat ja festivaalikansa kokoontuu hämärään kirkkoon hiljentymään ja kuulemaan. Keskitalo esiintyy Joensuun kirkossa (Papinkatu 1 B). Tilaisuuteen on vapaa pääsy, käsiohjelmamyyntiä kulujen kattamiseksi. Tule, kuule ja muutu!

LAUANTAI 19.10.


17:00 / SINIKKA SOKKA JA EERO OJANEN
Sinikka Sokka on kaikkien tuntema ja rakastama pitkän linjan näyttelijä-laulaja. Hän tuo Maailmanselitys-festivaalille esityksellisen kysymyksen. Miten maailma on muuttunut, vai onko? Enon Louhitalolla kuullaan hittejä vuosien varrelta sekä lauluja Sokan viimeaikaisista teatterituotannoista. Illan säestäjänä sekä keskustelukumppanina toimii jazzlegenda, säveltäjänero ja kapellimestari Eero Ojanen. Esitys Enon Louhitalolla (Heintie 16).


19:00 / TAITEILIJATAPAAMINEN
Illan päättää ainutlaatuinen haastattelu, joka valottaa festivaalitaiteilijoiden vaiheita ihmisenä olemisen ammattissa. Sinikka Sokkaa ja Eero Ojasta haastattelee Hannele Turunen ja myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä taiteilijoille. Tarjolla haastattelun lomassa tietysti myös kahvia ja leivonnaisia. Enon Louhitalo (Heintie 16).

SUNNUNTAI 20.10.


10:00 / JUMALANPALVELUS
Sanajumalanpalvelus Enon kirkossa (Enontie 28). Tekstinlukijoina Suomen taiteellisen metsäteatterin taiteilijoita.

13:00 / REITARI JA KALLE, NÄKYMÄ YLITTE POHJOISEN KYLÄN
Ylistetty Projektori-ryhmä saapuu Maailmanselitys-festivaalille kiitetyn teoksensa kanssa. Intiimi pöytäteatteriesitys kuvaa Lapin taiteilijoiden, Reidar Särestöniemen ja Kalervo Palsan, elämää ja kamppailuja sanottavansa puolesta. Lisäksi esitys antaa puheenvuoron myös niille ihmisille jotka seurasivat vierestä taiteilijoiden elämää.  Se antaa äänen mökinmummoille, piioille, savottajätkille, työttömille, rahamiehille, juopoille ja uskovaisille. Vakavasta aiheestaan huolimatta esitys on mustan huumorin täyttämä pohjoisen elämänmuodon ylistys. Reitari ja Kalle pohjautuu Rosa Liksomin teksteihin, joiden pohjalta Juha Luukkonen on dramatisoinut ja ohjannut esityksen. Kolme näyttelijää istuu pöydän toisella puolella, kymmenkunta katsojaa toisella, paikkoja siis hyvin rajoitettu määrä, varaa omasi pian! Esitys Enon kunnantalon salissa (Kunnantie 2).

 

16:00 / REITARI JA KALLE, NÄKYMÄ YLITTE POHJOISEN KYLÄN

Toinen esitys Projektori-ryhmän teoksesta, toinen mahdollisuus nähdä esitys. Sama esityspaikka, Enon kunnantalon sali (Kunnantie 2).


17:30 / FESTIVAALIN PÄÄTÖS
Hyvästit. Laulu avoimelle tielle. Enon kunnantalon piha (Kunnantie 2).

bottom of page